Thursday, January 13, 2011

Roti Keping nak Expired

Senang aje. Saya ada satu teori. Biasanya saya perhatikan, bile roti keping luput tarikh, dia akan berkulat. Salah satu faktor utama adalah kerana ia masih ada kandungan air. Saya juga selalu juga terbaca bahawa roti bakar adalah lebih baik/sihat.

Saya sangat jarang makan dan beli roti sebab bukan minat sangat. Tapi kadang-kadang terpaksa. Baru-baru ni, saya tak sempat nak habiskan. Satu hari je lagi sedangkan tak sampai separuh yang luak. Dengan menggunakan oven Butterfly Stove Oven saya (lihat gambar), saya bakar roti2 tu dgn api paling kecik.
Oven

Iye, oven ni masih dibuat dan masih boleh dibeli. Saya beli brand new kira-kira lima atau enam tahu dulu. Bukan yg second hand tapi mmg masih baru.

Ye la, kita nak berjimat cermat, kalau guna oven elektrik, termasuk microwave, memang makan banyak tenaga jadi bil letrik mesti naik banyak.


Oyeee... saya  berjaya buat roti kering yg macam biskut tu. Sedap dimakan dgn dicecah atau dicicah air kopi susu panas. Makan macam tu je pun ok. Dan ianya tahan jawuhhh lebih lama...

Boleh juga tabur gula baru letak dalam oven. Memang sama macam yg dibeli kat kedai.

1 comments:

  1. How to make High revenue from google adsense by using high paying keywords
    list of adsense top cpm words in 2010
    Kwik Fit Insurance 60.80$
    Donate Car 52.57$
    Auto Insurance Quotes 48.93$
    Cheap Conference Calling 47.30$
    Consolidating Student Loans 46.48$
    Columbus Travel Insurance 44.65$
    Donate Your Car 43.45$
    Consolidate Loan Student 43.36$
    Conference Calling Service 43.09$
    Alicante Car Hire 42.67$
    Chase Visa 42.59$
    Car Donation Atlanta 42.12$
    Consolidation Loan 42.08$
    Domain Registration Yahoo 41.97$
    Alicante Airport Car Hire 41.67$
    Commercial Vehicle Insurance 40.95$
    Scottsdale Culinary Institute 40.56$
    Benchmark Lending 40.36$
    Van Insurance 39.14$
    Tricks: Adsense High paying Keyword List 2010National City Mortgage 38.39$
    Domain Yahoo 38.05$
    Cheapest Life Insurance 37.91$
    Yahoo Web Hosting 37.86$
    Donate Cars 37.77$
    Hair Laser Removal Virginia 37.29$
    Peritoneal Mesothelioma 36.59$
    Ca Lemon Law 36.55$
    Credit Card Debt Consolidation 36.49$
    Bay Area Car Donation 36.43$
    Car Donation 36.21$
    Cheap Life Insurance 36.05$
    Chase Credit 35.99$
    Term Insurance Quotes 35.55$
    Car Donation Charity 35.36$
    Charity Car Donation 35.36$
    Car Donation Seattle 35.20$
    Car Donation San Diego 35.18$
    Aarp Health Insurance 34.93$
    Atlas Travel Insurance 34.52$
    Charitable Car Donation 34.23$

    ReplyDelete

About This Blog

Lorem Ipsum

Lorem Ipsum

Lorem

Link Count Widget

Kelaster Pete

tracker

enough nang

Followers

Web Design

Sociable

Cari sampai dapat...